Kabel-innovatie op Aquabest

geplaatst in: Algemeen | 0
Telescoopmast
Telescoopmast

De jongens van de kabelbaan in Aquabest hebben niet stilgezeten afgelopen winter. Er is een compleet nieuwe 4-mast kabelbaan opgebouwd, die zelf bedacht, gemaakt en opgebouwd is. Pronkstuk van de nieuwe baan is de telescoopspanmast, geen loshangend bungelend wiel meer, maar een stabiele arm met telescoop. Dit heeft als gevolg dat de baan lekker stabiel en star is. Je hebt dus een directe reactie van de kabel, hogere sprongen, minder kans op slijtage en ontsporingen. Ook het onderhoud is makkelijker te plegen omdat de lagers centraal gesmeerd kunnen worden,en de nieuwe transportbandmeenemertjes bijna geen bewegende delen bevatten. De telescoopmast wordt als bouwpakket geleverd en kan in enkele dagen gemonteerd worden. Mensen die zelf een baan willen bouwen kunnen contact opnemen met Cable Waterskicenter Brabant.

Cable waterskicenter Twente op Het Rutbeek is de volgende baan die een telescoopmast zal plaatsen. Zelf een rondje maken op de nieuwe baan? Klik hier voor de adresgegevens.

Opbouw van de mast
Opbouw van de mast

Geef een reactie