Dit weekend leuke wedstrijd bij Aquabest

geplaatst in: Algemeen, Evenementen | 2

AquabestDit weekend (zondag) vindt de laatste kabelwedstrijd van het wakeboardseizoen plaats bij kabelbaan Aquabest in Best. Bij de wedstrijd wordt gebruik gemaakt van een niet-alledaagse indeling in recreanten, rookie’s en pro’s. Normaal gesproken vindt indeling plaats op basis van leeftijd wat het voor veel boarders moeilijk maakt om een podiumplek te bemachtigen. Ook bijzonder is dat er geen jury is maar de boarders elkaar beoordelen, en dat de wedstrijd niet bestaat uit een aantal runs maar uit een ‘continuous run’. Wat dit precies inhoudt en alle verdere info over het event vind je hier.

De wedstrijd wordt ingedeeld in de categorieën recreanten, rookie’s en profi’s. Een niet alledaagse indeling; normaliter wordt ingedeeld in leeftijdsgroepen waarbij de open klasse de zwaarste is.  Bij deze wedstrijd kan iedereen deelnemen, waarbij  het deelnemen belangrijker is dan het winnen. Bij een reguliere wedstrijd is een jury aanwezig en mogen de riders voorafgaand aan de wedstrijd enkele “runs” trainen. Dan begint de wedstrijd en is er steeds één rider op het water die zijn parcours van ongeveer 1 ½ minuut laat zien. De jury beoordeelt de prestatie en middels een finale run wordt de winnaar bekend.Dat gaat deze keer op Aquabest helemaal anders; Pieter & Veronique van Beers die de wedstrijd organiseren, hebben een “continuously run” bedacht. Iedere rider mag van 13.00 uur tot 17.00 uur onbeperkt zijn runs maken.

Er kunnen tien riders tegelijkertijd aan de Cableskibaan, dus dat wordt een bijzonder attractieve wedstrijd voor de kijkers langs de kant. Voor de riders fysiek zeer inspannend maar ook erg relaxed omdat zij vaker een risicovolle trick kunnen proberen zonder bij een val direct uit de wedstrijd te liggen. De riders beoordelen elkaar gedurende de wedstrijd en geven aan het einde ieder een “voucher” af met volgens hen de winnaar van iedere categorie. Het leuke is dat ze hun eigen categorie niet mogen beoordelen.

De riders maken “inverts”: gesprongen salto’s en spin’s maar ook maken zij over een schans en slider indrukwekkende jumps tot soms wel 20 meter ver. Aan de start verschijnt ondermeer de Europees en Wereldkampioen bij de Masters: Rens Cosijn. Van de lokale favoriet Nick Hunting worden de meest spectaculaire sprongen verwacht. Hij traint dagelijks en kent de installatie als geen ander. Op het EK en WK was hij dit jaar in zijn categorie bij de 12 besten en behaalde een gouden plak op het NK.
Leuke bijkomstigheid is dat beginners ook vanaf 13.00 uur voor slechts € 10,00 kunnen leren wakeboarden aan de 2-Mast Cableski Trainer.

Toegang tot de wedstrijd is gratis. Voor meer info neem contat op met:
Cable Waterskicenter Brabant
| Pieter van Beers | Locatie “Aquabest” Best

www.waterski-cable.nl | Waterskicenter: 0499-392121 | Mobiel: 06-302.602.07

2 reacties

Geef een reactie