Teva lanceert actie Pair for a Foot

geplaatst in: Algemeen, Producten | 0

TevaHet (water)schoenenmerk Teva is erg toegewijd aan schoon water. Dit uit zich in verschillende donaties en initiatieven die Teva de afgelopen jaren gesteund heeft zoals Ocean Conservancy en Waterkeeper Alliance. In 2011 gaat Teva een nieuwe grote uitdaging aan namelijk de ‘Pair for a Foot‘-actie. Deze actie wordt vandaag op Wereld Water Dag, gestart en houdt in dat Teva voor elk verkocht paar schoenen een Engelse foot (lengtemaat) van een waterweg, rivier, meer of oceaan gaat beschermen. Meer over deze actie lees je in het persbericht, of bekijk een leuke video hierover.


TEVA LANCEERT ‘PAIR FOR A FOOT’ OP WERELD WATER DAG (22-3)

1,2 MILJOEN METER WATER BESCHERMEN IN 2011

Rijswijk, maandag 21 maart 2011 – Sinds het ontstaan van Teva in 1984 focust het merk zich op één goed doel; het water. Een doel waar Teva zich sterk mee verbonden voelt. Waar je water vindt, vind je leven. Hieruit haalt Teva haar inspiratie en inspireert zij vervolgens weer iedereen om zijn eigen avonturen te beleven. In 2011 gaat Teva de grootste uitdaging tot nu toe aan; ‘Pair for a Foot’ (www.teva.com/cleanwater). Voor elk in 2011 verkocht paar Teva’s, wordt één Engelse foot van een waterweg – rivier, meer of oceaan – beschermd. Het doel: bescherming van 1,3 miljoen lineaire meters water in meren, rivieren en oceanen.

Klik hier voor de video (embedcode onderaan dit bericht)

 

In 2011 zet Teva haar jarenlange toewijding aan schoon water voort met het initiatief ‘Pair for a Foot’. Dit doet het lifestyle-outdoor merk door middel van donaties aan initiatieven die zich inzetten voor schoon water, zoals onder andere Ocean Conservancy en Waterkeeper Allience. Teva hoopt met ‘Pair for a Foot’ 1,3 miljoen lineaire meters water te beschermen in 2011.

 

In het afgelopen jaar doneerde Teva meer dan € 71.000,- ($100,000,-) aan het ‘Save Our Gulf’ initiatief van Waterkeeper Allience, een campagne voor fondsenwerving en bewustzijn die strijdt voor de bescherming van natuur rondom de Amerikaanse Golfkust na de verwoestende BP olieramp. Met de donatie van Teva heeft Waterkeeper Allience verder kunnen werken aan de redding van het leven in de zee, stranden en waterwegen.

 

Ook in Nederland maakt Teva zich hard voor schoon water. Met het project ‘Zuiver Blauw’ dat eind vorig jaar van start ging, zet de organisatie zich in voor de beschikbaarheid van schoon drinkwater in onder andere Afrika. Waar dit voor Nederlanders vanzelfsprekend is, is dit helaas nog voor velen niet het geval. Met het Zuiver Blauw project wil Teva hier met onder andere de aanleg van pompen verandering in brengen.

 

Over Waterkeeper Allience
Waterkeeper Allience is een wereldwijde milieuorganisatie met meer dan 190 verschillende programma’s over de hele wereld. De organisatie richt zich voornamelijk op bewustwording van onderwerpen die het water beinvloeden, zoals vervuiling enklimaatverandering. Kijk voor meer informatie op www.waterkeeper.org.


Over Ocean Conservancy

Ocean Concervancy is ’s werelds grootste beschermer van de oceanen. Met behulp van wetenschappelijk onderzoek en publiek onderwijs informeert en inspireert de organisatie mensen om op te komen voor de oceanen. Dit doen ze niet alleen, ze krijgen de ondersteuning van meer dan een half miljoen leden en vrijwilligers. Kijk voor meer informatie op www.oceanconservancy.org.

[youtube sWCXJhyLaPU 640 380]

Geef een antwoord