TSVG zet Europees Record

geplaatst in: Algemeen | 0

TSVG recordEen poosje terug schreven wij over de plannen van TSVG om een Europese recordpoging te doen voor de langste afstand waterskien/wakeboarden. Met trots deelt TSVG nu mee dat deze recordpoging afgelopen weekend geslaagd is. Zaterdag om 21:00 werd het startschot gegeven van een 12 uur durende marathon waarbij de leden probeerden zoveel mogelijk meters te maken. De eindstand is met 2.078.250 meter meer dan de afstand Groningen – Napels. Klik hier om het volledige persbericht te lezen.

TSVG zet Europees Record
 
De leden van waterskivereniging TSVG hebben op de kabelskibaan van Break Out Grunopark in Harkstede (vlakbij Groningen) in het afgelopen weekend het Europees Record Afstandskiën/wakeboarden neergezet.
 
Dit deden zij tijdens hun Mid Summer Night Event, dat gehouden werd naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van de vereniging. Bij dit evenement werd eerst een barbecue georganiseerd, waar leden en oud-leden bij waren uitgenodigd. Om 21.00 uur volgde toen het startschot van een 12 uur durende marathon, waarbij alle leden zoveel mogelijk meters gingen maken. Dit werden in totaal 2.078.250 meters, die zijn vastgelegd als Europees Record. Ter vergelijking: deze afstand is nog langer dan de afstand Groningen – Napels!
 
De leden hadden al eens in vorige jaren gewaterskied en gewakeboard tot zonsondergang, maar dit was de eerste keer dat zij de hele nacht doorgingen tot 9.00 uur de volgende ochtend. Dankzij een goede organisatie en de hulp van vele vrijwilligers verliep alles soepel en zonder problemen.
 
Over TSVG
 
TSVG (TeleSki Vereniging Groningen) is opgericht op 28 januari 1986 en is één van de oudste kabelski- en wakeboardvereniging in Nederland. De vereniging heeft op dit moment ca. 70 leden van jong tot oud, van beginners tot leden die op nationale en internationale podiumplaatsen behalen. Ook is de vereniging de bedenker van www.trickipedia.nl, een kennissite met allerlei informatie over de sport.
 
De thuisbasis is al 25 jaar de kabelskibaan op het Grunopark te Harkstede, de kabelskibaan die door Nederlandse en Duitse waterskikampioenen wordt gekenmerkt als de “beste kabelskibaan in Nederland”!

Geef een antwoord