Hoog niveau op drukbezochte TOK

geplaatst in: Algemeen, Evenementen | 0

TOK groot succesOp Wakeboardblog kon je al eerder lezen over de TOK die er aan zat te komen, de TSVG Open Kampioenschappen. Afgelopen zondag was het zover en werd er in Harkstede in verschillende disciplines gestreden om de eerste plek. Er deden diverse pro-boarders mee, zoals Sam de Haan en Sanne Meijer, maar of het hen gelukt is de eerste plaats te behalen?  Lees hier het volledige bericht of ga naar de site van TSVG voor alle resultaten.

 

TOK groot succes

 

Afgelopen zondag was de kabelskibaan in Harkstede (vlakbij Groningen) het toneel van het eerste TSVG Open Kampioenschap, oftewel de TOK. Dit kampioenschap werd georganiseerd door waterskivereniging TSVG naar aanleiding van hun 25-jarig jubileum.

 

Het was een zeer veelzijdig evenement, omdat er in één dag zowel gewaterskied als gewakeboard werd. Helaas waren er niet zoveel klassiek waterskiërs te zien, maar op wakeboardgebied was de opkomst zeer goed te noemen. Er waren ook verschillende riders van buiten de vereniging die hun krachten kwamen meten.

 

Het weer was ook zeer veelzijdig: de droge en zonnige periodes werden afgewisseld met een paar pittige buien, waarvan zelfs eentje met hagel. Dit mocht de pret niet drukken, want zoals bij TSVG altijd gezegd wordt: “Nat word je toch wel!”

 

Het niveau was hoog, niet in de laatste plaats omdat topriders als Sam de Haan en Sanne Meijer ook meededen. Bij finale van de heren werd het extra spannend doordat Sam en TSVG-er Jeroen Oosterwijk een gelijk puntenaantal hadden. In een spannende head-to-head kwam Sam echter in het begin van zijn run ten val en kon Jeroen de kampioenstitel op zijn naam schrijven.

 

Alle resultaten en links naar foto’s en video’s zijn te vinden op de site http://tok.tsvg.nl. TSVG bedankt Break Out Grunopark voor het hosten van het evenement en Grunopark Horeca voor hun medewerking. Verder ook alle vrijwilligers, riders en skiërs die door hun acties het succes van het evenement mogelijk gemaakt hebben.

 

 

Over TSVG

 

TSVG (TeleSki Vereniging Groningen) is opgericht op 28 januari 1986 en is één van de oudste kabelski- en wakeboardvereniging in Nederland. De vereniging heeft op dit moment ca. 70 leden van jong tot oud, van beginners tot leden die op nationale en internationale podiumplaatsen behalen. Ook is de vereniging de bedenker van www.trickipedia.nl, een kennissite met allerlei informatie over de sport.

 

De thuisbasis is al 25 jaar de kabelskibaan op het Grunopark te Harkstede, de kabelskibaan die door Nederlandse en Duitse waterskikampioenen wordt gekenmerkt als de “beste kabelskibaan in Nederland”!

Geef een reactie