Strandbad Wedau wordt The Bricks

geplaatst in: Algemeen | 0

The BricksKabelbaan Strandbad Wedau is een van de oudste kabels in Duitsland en is bij vele Nederlanders wel bekend. Deze kabelbaan is bezig met een forse verbouwing en het resultaat wordt erg bijzonder. Buiten dat de huidige baan namelijk compleet vernieuwd wordt, komt er een tweede kabel bij. Er worden ook verbeteringen doorgevoerd om de weerkaatsende golven tegen de kant te verminderen, hiervoor worden speciale betonnen platen gebruikt. Het meest bijzondere is echter dat er in de kabelbanen obstakels van massief beton komen te liggen, waaronder rails, rooftop en a-frame. Hiervoor zijn 117 betonnen platen gekocht die in het meer worden gezet en afgewerkt met HDPE om lekker op te glijden. Dit leuke project wordt gedaan in nauwe samenwerking met  Sesitec. Enkele foto’s hiervan kun je zien op de Facebookpagina van The Bricks. Meer achtergrondinformatie lees in je in dit artikel op The Gap Magazin.

 

Geef een reactie