Corona Wakeboard Tour 2012

geplaatst in: Algemeen, Evenementen | 0

Corona Wakeboard TourOok dit jaar zal de Corona Wakeboardtour weer te vinden zijn in Nederland. Het laatste weekend van juli zal de boulevard van Scheveningen weer omgetoverd worden tot een wakeboardlocatie. Professionele wakeboarders zullen demo’s geven en bezoekers kunnen zelf hun eerste meters op een wakeboard maken onder begeleiding van ervaren boarders. Uiteraard is er ook weer een wedstrijd waaraan boarders uit heel Nederland kunnen deelnemen. Meer informatie over dit evenement en het inschrijven voor de wedstrijd vind je hier.

 
WAKEBOARDEN ÓP DE BOULEVARD VAN SCHEVENINGEN
9e Corona Extra Wakeboard Tour belooft weer spetterend spektakel te worden

 

Na het spectaculaire succes van de vorige jaren zal op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 juli 2012, op de boulevard van Scheveningen, ter hoogte van het Kurhaus, de negende editie van de internationale Corona Extra Wakeboard Tour worden gehouden. In een gigantisch waterbassin van 52 x 12 meter, gevuld met meer dan een half miljoen liter water, kunnen zowel geoefende wakeboarders als mensen zonder ervaring hun kunsten vertonen.
Tijdens het evenement wordt aandacht gevraagd voor wereldwijd schone stranden met Corona Save The Beach.org. Professionele wakeboarders – riders – geven spectaculaire demo`s en nemen
deel aan een individuele en/of een cable team contest. Ook de geïnteresseerden die geen wakeboard ervaring hebben, laten zien wat ze in huis hebben! Zij kunnen zich inschrijven voor gratis clinics en try-outs. De riders maken kans op relaxte Corona prijzen. In een ‘slider’ en ‘kicker’ contest strijden zij op zaterdag en zondag voor de weekend hoofdprijs van € 500,00. Het gehele event wordt gesponsord door Jobe Sports International.

 

Gekwalificeerde instructeurs verzorgen de clinics en try-outs voor de bezoekers. Zij helpen met het aanleren van de eerste beginselen van het wakeboarden. Met een goede balans surf je dan over het water, misschien wel naar de overkant van het bassin. Deelnemers en riders kunnen zich inschrijven voor dit evenement via www.coronawakeboardtour.nl Ooit wel eens gehoord van Kanopolo? Waterpoloën in een kajak. Een spectaculaire snelle sport waarbij kajakkers met peddel en bal in hoge doelen boven het water proberen te scoren. Over elkaar heen varen of de tegenstander omduwen hoort bij de strijd om de bal. Tijdens de Corona Wakeboard Tour zullen verschillende PoolTeams, waaronder spelers uit de Nederalndse Selectie, het tegen elkaar opnemen in een geheel nieuwe opzet
van deze sport. Wakeboarden is een sport die gelieerd is aan het waterskiën. Bij wakeboarden staan de riders zijwaarts op een board en worden door een kabel of een boot voortgetrokken. Hoe werkt het wakeboarden in een bassin? De wakeboarder wordt hier door een lier over het water getrokken. Zo kun je, zonder speedboot of kabelbaan, toch de juiste snelheid krijgen om verschillende moves en trics te maken, op het water of over de obstakels die in het bassin geplaatst zijn.

 

Dit gratis Wakeboard evenementvan 27 t/m 29 juli op de Boulevard van Scheveningen, gesponsord door Jobe Sports International mag niet gemist worden!!       
Meer info en Inschrijven: www.coronawakeboardtour.nl.

Geef een reactie