Open Toe of Closed Toe wakeboardboots?

geplaatst in: Algemeen, Producten | 0

Behalve kleur, merk en maat is er bij het kiezen van wakeboardboots nog een eigenschap van belang: kiest u voor closed toe of voor open toe boots. Dat wil zeggen: een open of gesloten voorkant van de boots. Tot enkele jaren terug was de keuze in wakeboardboots eenvoudig, closed toe bestond nog niet dus was men verplicht tot het gebruik van boots met open toe. De afgelopen jaren zijn er van vrijwel iedere fabrikant modellen verschenen met closed toe, en is ook de populariteit sterk toegenomen. Maar waarom zou u voor closed toe kiezen, of juist niet natuurlijk. Lees het hier.

 

Hieronder zetten we op een rijtje wat de voordelen zijn van beide bootsoorten:

 

Open Toe Boots

 • Goedkoper
 • Geschikt voor beginnende tot gemiddelde boarders
 • Kan eenvoudig gedeeld worden met anderen door het grotere maatbereik
 • Vaak makkelijker aan en uit te trekken
 • Minder maatspecifiek
 • Betere hiel/teen response

Closed Toe Boots

 • Warmere voeten
 • Specifieke fit, die door gebruik vaak nog beter wordt
 • Staat meer stylish
 • Betere boardcontrole
 • Geschikt voor gemiddeld tot gevorderd niveau

Samenvattend zouden we dus kunnen stellen: ben je beginner, heb je een kleiner budget of wil je de wakeboardset eenvoudig delen met anderen: kies dan voor open toe. Heb je wat meer te besteden, is de wakeboardset slechts voor jezelf en/of wil je betere boardcontrole, kies dan closed toe. Bekijk hieronder een vereenvoudigd beslissingsschema voor de boot-keuze:

Open toe of closed toe

 

Wat echter ook erg belangrijk is, misschien zelfs wel het belangrijkste in de keuze van boots is je persoonlijke voorkeur. Vind jij het gewoon lekker om met open toe boots te rijden kies dan ook gewoon open toe, ook al ben je geen beginner of hoef je de set niet met anderen te delen. Datzelfde geldt voor closed toe, ben je een beginner maar wil je gewoon graag closed toe neem die dan ook gewoon want het is zeker niet extra moeilijk om op closed toe boots te leren wakeboarden.

 

Twijfel je of wil je meer weten, dan raden we je aan om contact met ons op te nemen! Ook dit artikel (Engels) op WakeWorld kunnen we aanraden, waarin twee pro-wakeboarders de voor- en nadelen benoemen.

Geef een reactie