Interview ‘waterski-oma’ Wilma Bloemen

geplaatst in: Algemeen, Video's | 0

In Nederland is watersport immens populair, dat is niet zo gek want we zijn immers een waterrijk landje. Watersporten als wakeboarden, waterskien en wakeskaten worden echter vooral beoefend door jongere mensen. Ouderen denken vaak dat dat niks voor hen is, dat ze te oud zijn om het te leren of zelfs dat het gevaarlijk is. Dat daar allemaal niets van waar is bewijst de 79-jarige Wilma Bloemen, ook wel bekend als de ‘waterski-oma’. Regelmatig staat ze op de waterski, trickski of wakeskate en geeft zelfs les aan de jonge generatie.  Maak in deze video kennis met Wilma en lees daarna de vragen die wij aan haar voorlegden. Welk excuus heb jij nu nog om waterskien of wakeboarden niet te proberen?

 

 

Kunt u uzelf even voorstellen
Ik ben Wilma Bloemen, 79 jaar en woon in Den Haag

 

Hoe bent u in contact gekomen met de watersport?
Ik kwam in contact met het kabelwaterskien, doordat ik op de camping in de Beekse Bergen stond en daar was een nieuwe attractie n.l. een waterskibaan. De attractie was gratis voor de mensen die het park bezochten, later moest je er apart voor betalen, eerst per rondje en later per uur.

 

Welke watersporten beoefent u zoal?
De watersporten die ik beoefen zijn:zwemmen, watergym, waterskien en wakeskaten.

 

Heeft u eigen spullen of huurt u?
Ik heb mijn eigen spullen en veel extra skis, omdat ik les geef aan kinderen, die mijn skies dan kunnen lenen.

 

Wat is uw thuisbasis voor watersport? Waar komt u het meest?
Mijn thuisbasis is De Wollebrand in Honselersdijk, omdat dat een kleine baan is (dan hoef ik niet zover te zwemmen als ik val) en het is dichtbij voor mij.
Maar ik geef les aan een  vaste groep kinderen bij Wet&Wild in Alphen a/d Rijn.
Het meest ben ik bij de Wollebrand.

 

Is het niet gevaarlijk voor oudere mensen op achter de kabelbaan te hangen? Er komen immers best wel wat krachten bij kijken.
Het is over het algemeen niet erg gevaarlijk voor ouderen,
al heb ik door een stomme fout wel mijn bovenbeen gebroken en daar zit nu een pin in; maar ook jonge lui kunnen blessures krijgen.

 

Zijn er nog dingen die u graag zou willen leren?
Ik zou graag nog beter willen leren wakeskaten, want dat gaat nog niet zo goed en tricks op mijn trickski.

 

Hoe lang hoopt u nog door te gaan met watersport?
Hoe lang ik nog doorga weet ik niet, zolang het nog gaat ga ik door, al is het elk jaar weer de vraag of het nog zal lukken, meestal val ik de eerste keer.

 

Heeft u nog tips voor de watersportende jeugd? Wat is uw ‘geheim’?
Geniet ervan en als je iets wil bereiken oefen dan veel.
Mijn geheim is: nieuwe dingen blijven proberen ook als het
in het begin niet lukt doorzetten.

 

Wij danken Oma Wilma voor dit interview en hopen dat ze nog vele jaren mag genieten van de watersport!

Geef een antwoord