Onderzoek Wakeboardblessures, doe mee!

geplaatst in: Algemeen | 2

Enquete blessuresNet als bij andere sporten komen ook bij wakeboarden wel eens blessures voor. In tegenstelling tot vele andere sporten echter is daar bij wakeboarden nog weinig onderzoek naar gedaan. Karel, Quint, Nancy en Lianne, studenten Fysiotherapie van de Hogeschool Amsterdam, gaan hier verandering in brengen. Door middel van een enquete willen ze informatie vergaren om op basis daarvan een preventieprogramma te kunnen opstellen. Hiervoor hebben ze uiteraard wakeboarders nodig die willen meewerken aan de enquete, daarom wordt jullie medewerking gevraagd. Op deze site kunnen jullie een vragenlijst invullen, wat ongeveer 10 tot 15 minuten in beslag neemt. Verplichte kost voor alle regelmatige boarders!

2 Antwoorden

 1. leander van diggelen

  goedendag,

  Twee wekern geleden tijdens een wake to wake jump achter de boot onderuit gegaan.Daarbij heb ik een stressfractuur opgelopen in mijn rechter knie. De binnenste gewrichtsband is enorm verrekt. Ik heb nu een week een brace met aluminium verstevigingen. 29 augustus controle en word gekeken of het fractuur goed heelt. De totale herstel periode duurt 12 weken. Daarbij zit ook revalidatie inbegrepen.

  Ik vermoed zeld dat dit fractuur is onstaan door vermoeidheid n de knie omdat ik 3 dagen achterelkaar aan het wakeboarden was. Zelfs het toepassen van verkeerde techniek kan ook de oorzaak zijn geweest aangezien we zelf de tricks leren zonder profesionele begeleiding. Ik wakeboard al 1,5 jaar en wil dit graag blijven doen. Alleen als dit ieder jaar gebeurd ben ik genoodzaakt te stoppen.

  Hoop dat jullie hier wat aan hebben. En wakeboarden is echt een gevaarlijke sport daar ben ik nu wel achter gekomen.

  mvg

  leander van diggelen

 2. Wakeboardblog.nl

  Klinkt erg vervelend. Je zegt echter zelf al dat je de tricks zonder begeleiding leert. Dat kan verkeerd aflopen zoals bij jou gebeurd is. Wakeboarden hoeft ook helemaal geen gevaarlijke sport te zijn, maar je dient wel te weten waar je mee bezig bent. Mijn advies is dan ook om eens te kijken naar een leuke clubavond van een wakeboardschool bij jou in de buurt. Hier leer je onder professionele begeleiding de juiste technieken van het wakeboarden. Kijk voor een overzicht van de locaties op http://www.wakeboardblog.nl/wakeboarden/bootlocaties-in-nederland/

Geef een antwoord