Video: Red Bull Profile: Marc Kroon

geplaatst in: Algemeen, Video's | 1

Marc KroonLoosdrechter Marc Kroon (16) wakeboardt al sinds zijn achtste en heeft één ultieme droom: wakeboarden in de Amerikaanse top. Vorig jaar werd hij Europees kampioen, waardoor het tijd werd voor een nieuwe stap in zijn sportcarrière: meedoen aan de Amerikaanse Pro Tour, de meest prestigieuze wedstrijd binnen het wakeboard circuit. Dit jaar heeft hij dat doel bereikt. Hiermee is hij de eerste Nederlander ooit. Deze week verschijnt Marc Kroon aan de start van het WK Wakeboarden in Milaan, waar zijn doel is om de halve finale te bereiken. Check hier een videoprofiel van de Red Bull teamrider, en meer info over zijn toekomstplannen.
 
[youtube 93osuc_LiQ8 640 380]  
De wakeboardtop bij elkaar
Marc traint regelmatig in Amerika. Zijn dagen zijn gevuld met trampolinetrainingen, sliderruns, krachttrainingen en wakeboardtrainingen. In de lente is hij naar het Red Bull High Performance Camp in Orlando geweest, waar alle grote helden van het wakeboarden samen kwamen. “Ik was hier met de beste wakeboarders van de wereld aan het trainen, Dallas Friday, Parks Bonifay en Adam Errington. In Nederland zie je ze alleen in films en dan in één keer sta je tussen ze”, vertelt Marc Kroon.
 
WK, NK en Amerika
Marc Kroon doet deze week mee aan het WK Wakeboarden in Milaan. Dit WK wordt georganiseerd door de International Waterski & Wakeboard Federation (IWWF), waardoor er andere regels gelden dan in Amerika. Er wordt op een andere wedstrijdbaan gevaren en er gelden andere leeftijdscategorieën. De Junior Men categorie loopt hier van 16 tot 20 jaar. In Amerika van 14 tot 18 jaar. Kroon behoort hier dus op 16-jarige leeftijd tot de jongere deelnemers. Desondanks wil Kroon de halve finale te bereiken.
 
Plannen voor het seizoen
Na het WK reist Marc Kroon terug naar Nederland om zich voor te bereiden op het NK in Strijkviertel op 23 en 24 juli. Eind augustus hoopt Kroon terug te keren naar Amerika om mee te doen aan de laatste stop van de Pro Tour in Knoxville, Tennessee. Bij de vorige stops presteerde hij iedere keer boven verwachting door de halve finales te bereiken. Hij eindigde op een 7e en een 9e plaats.

Geef een reactie