Dit weekend eerste stop Hyperlite Cableriders Tour

geplaatst in: Algemeen, Evenementen | 0

Flyer HCRTStichting Wakeboard Coach organiseert dit seizoen de eerste Hyperlite Cableriders Tour. Dit zijn wakeboard- en wakeskatewedstrijden die plaatsvinden bij vijf verschillende kabelbanen in Nederland. Deelnemers kunnen op de onderdelen air, rail en kicker hun kunsten laten zien aan jury en publiek. Dit vindt plaats volgens een nieuw wedstrijformat waarbij er meerdere riders tegelijk het water opgaan en per onderdeel 10 minuten krijgen om het beste van zichzelf te laten zien. Dit is voor zowel riders als publiek een stuk leuker omdat er meer te zien en te doen is op het water en riders meer ’tricktime’ krijgen. Belangrijkste motto van de serie wedstrijden en vooral Stichting Wakeboardcoach is ‘voor de riders en door de riders’. Aanstaande zaterdag vindt de eerste stop plaats bij Down Under in Nieuwegein. Lees hier meer informatie over de tour.

 

Persbericht:

Met enige trots presenteert Stichting Wakeboard Coach (SWC) de Hyperlite Cable Riders Tour. Er staan 5 tourstops gepland aan diverse kabelbanen in Nederland. De top van het Nederlandse wakeboard- en wakeskatecircuit zal aan de start verschijnen om te strijden om een podiumplaats. Door het open karakter van de wedstrijden zijn er ook kansen voor nieuwkomers en specialisten. Het belooft een spannende tour te worden waarbij deelnemers en toeschouwers verwend worden met veel actie op het water! Noteer alvast in uw agenda:

 

Tourstop 1          19-05-2012          Down Under                      Nieuwegein
Tourstop 2          16-06-2012          Ermerstrand                       Erm
Tourstop 3          21-07-2012          Cableparc Aquabest       Best
Tourstop 4          04-08-2012          Stroombroek                     Doetinchem
Tourstop 5          01-09-2012          Burnside                              Emst

 

Cable Wakeboarden en Wakeskaten
Wakeboarden en wakeskaten behoren tot de jongste en snelgroeiende sporten in Nederland. Water, snelheid en air-time vormen de basis voor deze sport. Bij cable wakeboarding / skating is het de trekkracht van de omloopkabel die ervoor zorgt dat de wakeboarders of wakeskaters op het water diverse tricks kunnen doen. Tevens zorgen zogenaamde obstacles voor extra hoogte en variatie in de tricks. Spectaculair zijn de sprongen van soms wel 4 of 5 meter hoog waarbij salto’s en spins gedaan worden. Zeker geen sport voor angsthazen en adembenemend om naar te kijken voor het publiek!

 

Sponsors
Boardmerk Hyperlite heeft ervoor gekozen om als hoofdsponsor zijn naam aan de tour te verbinden. Doordat het deelnemersveld zal bestaan uit pro wakeboarders en wakeskaters maar er ook plaats is voor beginners past de tour bij een merk als Hyperlite dat hoog niveau en toegankelijkheid erg belangrijk vindt. Daarnaast zullen life style merken als Rehall Boardwear  & Teva Footwear deze tour als sponsor ondersteunen.

 

Over Stichting Wakeboard Coach
Stichting Wakeboard Coach (SWC) is opgericht om de sport wakeboarden te “coachen” in de breedst mogelijke zin van het woord. Het gaat veel verder dan riders tot een bepaalde trick of run te coachen. SWC is opgericht door initiatiefnemer Rens Cosijn, een pionier in het cable wakeboarden, voormalig bondscoach en regerend wereldkampioen Cable Wakeboard bij de masters.
Het coaching concept van SWC is gebaseerd op het stimuleren van nieuwe tricks, waarbij de riders van elkaar leren en elkaar coachen op alle 3 de onderdelen van cable wakeboarden.

 

Vernieuwend
Een heel nieuw wedstrijdformat is ontwikkeld om zowel de riders als het publiek meer te bieden. Meerdere riders gaan tegelijk het water op en zij krijgen per onderdeel 10 minuten “riding time” om de beste tricks te laten zien. Voor de riders is er veel meer tijd op het water (minimaal een half uur in plaats van de gebruikelijke 5 minuten) en worden de beste tricks beoordeeld ongeacht het aantal keren dat men valt. De grens kan dus worden opgezocht en alle remmen kunnen los!
Voor het publiek betekent dit dat het een stuk spectaculairder wordt om te zien en er bijna continu actie op het water is.

 

Programma
Tijdens de Tour komen 3 categorieën aan bod:

Air
Bij dit onderdeel laten de riders hun beste trick zien op het water.  Tricks met namen als: Backside 180,  KGB, Raily en S-mobe zien we hier voorbij komen.

Rail
De riders gaan hierbij over een rail of slider en doen daar diverse tricks op. Bij dit onderdeel is vooral het style element belangrijk.

Kicker
Hier gaan de riders echt de lucht in. Een iets gekromde schans zorgt ervoor dat de riders extra hoogte kunnen krijgen en enkele riders tot 5 meter de lucht in gaan. Genoeg air-time om de mooiste tricks te laten zien…

 

Bij de Hyperlite Cable Riders Tour wordt gestart in 3 leeftijdscategorieën: Boys, Junior Men & Open Men. Het niveau varieert van aanstormende talenten tot de absolute Nederlandse top. Op het onderdeel rail zijn riders als Dirk Gideonse, Daan Rigter, Sjors van de Kerkhof & Antoni van der Wekken de absolute specialisten en zij zullen deze tour de standaard voor rail tricks gaan bepalen. Op het onderdeel Air liggen er hoge verwachtingen bij Europees kampioen Rocco van Straten en de youngsters Tommy Swaan & Devi Stentrop.  Op het onderdeel kicker durven we geen voorspellingen te doen, maar riders als Jan Kerkhoven, Niek Kortenbach & Arne van der Brink staan garant voor dikke kicker tricks met veel air-time.

 

“Voor de riders & door de riders”. Dit is een belangrijke pijler van Stichting Wakeboard Coach. De organisatie en jury zullen voornamelijk bestaan uit wakeboarders & wakeskaters die zelf ook deelnemen aan de diverse onderdelen. Dit is het “Coaching Concept” van Stichting Wakeboard Coach. Wakeboarders & skaters coachen elkaar en dat zal deze tour een overdosis aan dikke tricks met zich meebrengen.

Geef een reactie