Review: Rollei Bullet HD 5s Outdoor Edition camera

geplaatst in: Algemeen, Product reviews, Producten | 0

Rollei HD 5sDe bekendste actioncam op de markt is natuurlijk de GoPro. Inmiddels zijn er echter diverse merken die ook hun eigen versie van een actioncam gelanceerd hebben. Het merk Rollei is daar een van en zij hebben diverse modellen camera’s voor diverse doeleinden. Wij testten de Rollei Bullet HD 5S – Outdoor edition, beschikbaar gesteld door en verkrijgbaar voor 289,99 bij Xtremecam.nl. Lees hier de review

 

 

Technische Specificaties

* Resolutie: 14 megapixel
* Resolutie video: 1080 HD Video
*  Wideangle lens: 175 graden
* Beeldscherm: Afneembaar 1,4″ scherm
* Digitale zoom: 10x
* Optische zoom: geen
* Waterdichtheid: tot 60 meter in behuizing
* Schokbestendigheid: Tot 1 meter in behuizing
* Geheugen: Micro-SD/SD-HC tot 32GB
* Stroomvoorziening: Li-Ion accu
* Overige: Met afstandsbediening

 

In het pakket

* Bullet 5S CameraRollei HD 5s
* Verwijderbaar Display
* Onderwaterbehuizing
* Afstandsbediening (10m bereik)
* Oplaadbare Accu
* Camera houder
* Schroef en Clip bevestiging
* 2x Platte sticker bevestiging
* 2x Gebogen sticker bevestiging
* Hoofdband
* Zelf portret bevestiging
* EU voedingkabel
* AV kabel
* Grote en kleine opbergtas
* Veiligheidskoord
* CD en handleiding
* Batterypack

 

Ervaring

Om de Rollei Bullet te testen namen we die mee naar de Teva Blue Line bij Down Under. We hadden eerder op de dag de camera al ‘unboxed’ en daarbij viel ons meteen de enorme hoeveelheid accessoires al op. Of je alles ooit gaat gebruiken is een tweede, maar het is handig dat het er in ieder geval in zit. Bij de Blue Line aangekomen wilden we de camera gaan gebruiken en daar kwamen we gelijk een eerste minpuntje tegen: de camera moet namelijk uit de behuizing om deze aan te zetten. Op zich geen ramp maar het bleek ook dat het schermpje nogal batterij vreet, dus het zou fijn als je de camera tussentijds eenvoudig kan uitzetten. Er wordt overigens ook een extra battery pack bijgeleverd dus in plaats van het scherm kun je die er nog op zetten. De camera werkt prettig en intuïtief en beschikt over diverse standen om te filmen, ook bij montage van de camera ondersteboven. Fijn is de optie om gelijk een foto te schieten zonder dat je daarvoor een aparte functie moet selecteren. De camera reageert snel en dat is bij actiesporten erg fijn natuurlijk. Het schermpje op de achterkant is prettig om te hebben omdat je goed kunt zien wat je filmt, want met groothoek wil je nog wel eens te hoog of te laag mikken. Ook kun je genomen filmpjes terugkijken en eventueel verwijderen, dat scheelt weer werk bij het monteren.

 

Uiteraard hebben we ook de afstandsbediening geprobeerd. Deze reikt helaas met 10 meter niet zo ver, maar het is wel een erg leuke functie. Je kan de camera op een lastige plek plaatsen en dan vanuit een comfortabele positie de camera bedienen. Ook een foto nemen is met de afstandsbediening mogelijk.

Rollei Bullet HD 5s

Bij het bekijken van het materiaal waren we onder de indruk van de kwaliteit van de video’s en foto’s. De zoomfunctie gebruiken is echter geen aanrader, omdat dit digitale zoom betreft wordt het beeld al snel korrelig.

 

[youtube hCJK1I4vh50 690 380] De kwaliteit is goed

 

[youtube 8IowLQi_Xuc 690 380] Zoom is erg korrelig

 

Plus

* Uitgebreid pakket
* Afstandsbediening werkt leuk
* Direct foto’s nemen
* Intuitief
* Veel opties
* Veel accessoires
* Prijs
* Extra battery pack

 

Min

* Met scherm snel leeg
* Kwaliteit zoomfunctie valt tegen
* Uitknop niet bedienbaar in behuizing

 

Oordeel

Een erg leuke camera voor een mooie prijs die zeker kan concurreren met de nieuwe GoPro modellen. De algehele kwaliteit van de Rollei is iets minder dan een GoPro, maar hier is de prijs ook naar. Voor de filmers die graag een goede camera willen maar niet de hoofdprijs willen betalen is de Rollei Bullet HD 5s dan ook zeker een aanrader.

De Rollei Bullet HD 5s is te bestellen op Xtremecam.nl

Rollei Bullet HD 5s

Geef een reactie