Impressie Waterskibaan Zeumeren

geplaatst in: Algemeen, Video's | 0

logo_waterskibaan_def_witVolgende week woensdag is de officiele opening van de Waterskibaan op recreatiegebied Zeumeren bij Barneveld. De baan is geleverd door Alta Ski en afgelopen maanden is er druk aan gewerkt om de baan nog dit seizoen open te krijgen en dat is dus gelukt. Voor de officiele opening was WakeboardBlog al in de gelegenheid om een aantal rondes te maken op de baan, en dat beviel erg goed. Lees hier een kort verslag van ons bezoek en bekijk wat beeldmateriaal van de nieuwe skibaan.

 

De Wakeboardbaan bevindt zich op recreatiegebied Zeumeren en dit staat gelukkig overal goed aangegeven. Aangekomen op het recreatiegebied is het even zoeken naar de baan, maar als je ‘Schateiland’ aanhoudt kan het eigenlijk niet misgaan. Vanaf de ruime parkeerplekken is het slechts een klein stukje lopen naar het gebouwtje waarin zich de kassa en kleedhokken bevinden. De kleedhokken zijn lekker ruim en voorzien van alle gemakken (kachel, douche etc).

 

[youtube M5UiyT9fQjA 690 380]

 

De baan is met 11 meter lekker hoog en de kabel staat strak gespannen waardoor je als beginner eenvoudig staat en als gevorderde lekker kan ‘vliegen’. Op de dag dat wij er waren stond er behoorlijk wat wind (windkracht 5) maar daar hadden we op de baan eigenlijk nauwelijks last van. Deze ligt namelijk beschut op het recratieterrein en dat is natuurlijk een groot voordeel. Je kunt er dus heerlijk wakeboarden, maar de gevorderden zullen wellicht graag een kicker of ander obstakel in het water zien. Navraag leerde ons dat hier zeker plannen voor zijn, hoewel de verwachting is dat dit pas volgend seizoen gerealiseerd wordt.

 

[youtube JJO1_XRilkk 690 380]

 

Rondom de baan is ook van alles te beleven. Direct aan de baan bevindt zich een klein strandje en een paviljoen voor de broodnodige drankjes en hapjes. Op het terrein van Zeumeren zelf zijn verder nog legio activiteiten mogelijk, waaronder het Schateiland voor de kinderen.

 

26 juni is de officiele opening en is er tevens de gelegenheid om diverse boards te testen. Voor de prijzen kun je op de site van Zeumeren kijken.

Geef een antwoord