De 6 beste kabelwakeboards van 2018

geplaatst in: Algemeen, Producten, WakeboardOnline | 0

De start van het nieuwe wakeboardseizoen staat weer voor de deur. Deze maand gaan diverse kabelbanen en wakeboardscholen die een winterstop hadden alweer voorzichtig open en in april volgt de rest. Hoog tijd om je te gaan orienteren op nieuw materiaal voor dit seizoen. De 2018 collecties van de verschillende merken zijn inmiddels allemaal bekend en in de meeste gevallen ook beschikbaar. Het kan door het ruime aanbod lastig zijn om een keuze te maken voor een nieuw kabelwakeboard, maar wij gaan je daarbij helpen. Daarom zetten we de 6 beste wakeboards van 2018 voor je op rijtje. Daarbij letten we op de eigenschappen die een goed kabelwakeboard nodig heeft zoals een grindbase, abs-sidewalls, goede flex en natuurlijk de prijs. We pikken de in onze ogen beste modellen van het jaar van verschillende merken er uit.

Liquid Force Peak

2018 liquid force peak wakeboard-700x700

 • Prijs: 599,95
 • Rocker: Three stage
 • Core: Hout

De Liquid Force Peak is het pro-model van oosterbuur Nico von Lerchenfeld en al jaren het populairste kabelwakeboard van Liquid Force. Dat heeft onder andere te maken met de bijzonder goede pop die het board heeft. Het model is sinds vorig jaar voorzien van de flextrack technologie, die de rail voor de bevestiging van de boots laat meeveren met het board. Dit in samenwerking met het fijne flexpatroon van het board maakt dit board een toppertje voor de kabel.
Bekijk de 2018 Liquid Force Peak
 

Slingshot Coalition

2018 slingshot coalition wakeboard

 • Prijs: 489,95
 • Rocker: Subtle Three stage
 • Core: Hout

De Coalition is een nieuw model van Slingshot en direct al erg populair. Dat heeft onder andere te maken met de prijs die voor een high end kabelwakeboard zeer aantrekkelijk te noemen is. Het is de opvolger van het Reflex model en is bedoeld voor de echte railriders. Door de flex in tip en tails heb je een goede pop vanuit je press op obstacles. En de print op het board is natuurlijk ook erg cool!
Bekijk de 2018 Slingshot Coalition
 

Jobe Concord

2018 jobe concord wakeboard-700x700

 • Prijs: 459,95
 • Rocker: Hybrid
 • Core: Hout

De Jobe Concord draait alweer een aantal jaartjes mee in de kabel line-up van Jobe. Maar sinds vorig jaar is dit board enorm aan populariteit aan het winnen. En dat is zeker niet gek want dit kabelwakeboard is erg dun uitgevoerd en daardoor erg flexy. Het pressen op obstacles gaat lekker zacht en je kunt goed in de press locken door het grote oppervlak van tip en tail. Daarnaast worden door de hybride rocker harde landingen op het water goed geabsorbeerd. En de prijs is ook nog eens erg mooi voor een board met deze eigenschappen.
Bekijk de 2018 Jobe Concord

Hyperlite Ripsaw

2018 hyperlite ripsaw wakeboard-700x700

 • Prijs: 439,95
 • Rocker: Continuous
 • Core: Hout

De Ripsaw valt als eerste op door de laagste prijs van de in deze lijst genoemde wakeboards. Dit nieuwe model van Hyperlite doet echter met zijn volledig houten kern, continuous rocker en channels over de gehele lengte zeker niet onder voor de andere kabelmodellen van Hyperlite. Door gebruik te maken van verschillende diktes heeft dit board een lekkere flex die ideaal is voor gebruik op de obstacles. Door de channels heb je goede grip bij het aansnijden voor kickers en airtricks. Toegegeven: de echte high-end boards als de Wishbone en Hashtag zijn voor de (semi-)pro’s waarschijnlijk een betere keus, maar door zijn prijs/kwaliteitverhouding staat de Ripsaw toch in deze lijst.
Bekijk de 2018 Hyperlite Ripsaw

DUP Anti Pro

2018 DUP Anti Pro Wakeboard

 • Prijs: 599,95
 • Rocker: Three stage
 • Core: Hout

Toen Antoni van der Wekken enige jaren geleden de kans kreeg om bij DUP zijn eigen pro-model samen te stellen hoefde hij daar niet lang over na te denken. Het is dan ook een plank geworden die tegen een stootje kan en erg goed presteert op de obstacles. Dit jaar wordt er gebruik gemaakt van een geheel vernieuwd Dyna4 base materiaal om het board nog sterker te maken. De Anti Pro is vergelijkbaar met de Del Taco maar heeft een ander flexprofiel waardoor dit board voor de obstacleriders die echt veel uren maken een no-brainer zou moeten zijn.
Bekijk de 2018 DUP Anti Pro

Ronix Kinetik Springbox 2

2018 ronix kinetik project springbox 2 wakeboard

 • Prijs: 599,95
 • Rocker: Continuous
 • Core: Hout

Toen het ‘Phoenix Project’ model enige jaren geleden uit de collectie van Ronix verdween was de roep om een terugkeer luid. Dit resulteerde in 2015 in de lancering van het Kinetik Project wakeboard met medewerking van Dominik Hernler. Sindsdien is dit board verder verfijnd en zijn er meerdere versies geintroduceerd met andere flexprofielen genaamd Flexbox 1 en 2. De Springbox 2 is daar weer een vervolg op en heeft exact dezelfde core, profiel en rocker als de Flexbox 1, maar heeft totaal andere drukpunten. Het middenstuk is bijvoorbeeld stijver gemaakt waardoor een rider echt goed kan locken in een press. De naam ‘spring’box komt door de staven die door de tip en tail van het board lopen waarmee extra ‘spring’ oftewel vering wordt gerealiseerd om van obstacles af te ollien. Als je ziet wat Dominik allemaal met deze plank uithaalt weet je dat dit het neusje van de zalm is.
Bekijk de 2018 Ronix Springbox 2

Advies nodig?

Hoewel bovenstaande boards erg goed zijn, kan voor jouw specifieke gewicht, stijl of voorkeuren kan een heel ander kabelwakeboard het ideale board zijn. Wij helpen je graag met kiezen! Neem contact met ons op via mail, whatsapp (0615619239), de chat of telefoon (0885553398) voor een gratis persoonlijk advies.