Persbericht Protest Cable Call

geplaatst in: Algemeen, Evenementen | 1

Protest Cable CallNa de USA vormt Nederland in augustus 2010 de tweede stop van de WWA Wake Park World Series. Internationale riders, maar ook onze nationale trots en Nederlands wereldkampioene Maxine Sapulette, maken hun opwachting en kunnen naast het schrijven van de Protest Cable Call titel op hun naam ook punten scoren voor de overall wereld kampioenstitel.

Zoals de naam Protest Cable Call duidelijk maakt, valt deze world tour stop onder de discipline cable wakeboarden. Een sport die toegankelijk is voor een breed publiek door de vele banen in Nederland, om precies te zijn 13 stuks. Niet voor niets zien we in de internationale top dan ook flink wat Nederlanders. Aardig om te weten is dat riders met een snelheid van zo’n 30 km per uur over de baan gaan. En dat je in de bochten nog eens versnelt om aan te zetten tot sprongen van 4 a 5 meter hoog. Het is duidelijk geen sport voor angsthazen

Tijdens de Protest Cable Call komen op zaterdag 14 en zondag 15 augustus vier categorieën aan bod; Pro Men, Pro Women, Junior Men en Open Men. Omdat het nieuwe cable park Down Under in juni open gaat in een bekend recreatiegebied wordt naast de wakeboard liefhebber ook veel algemeen publiek verwacht. Een gegeven dat mooi aansluit bij zowel de missie van Protest als die van de WWA. Het promoten van de sport en om iedereen te helpen meer te boarden.Protest Cable Call

Geef een antwoord