Verslag NK Cablewakeboard

geplaatst in: Algemeen, Evenementen | 0

wakeboardposter nkAfgelopen weekend vonden onder zomerse omstandigheden de Nederlandse kampioenschappen wakeboarden plaats. Meer dan 90 wakeboarders en 16 wakeskaters streden zaterdag en zondag in Nieuwegein bij Down Under om de titel Nederlands Kampioen. Lees hier een kort verslag van beide dagen.
Dag 1

Bij aankomst op de kabelbaan Down Under scheen het zonnetje al lekker, en deze zou de hele dag niet meer weg gaan. De crew van Down Under Monster Energyhad goed zijn best gedaan om het riders en bezoekers naar de zin te maken, zo waren er twee hottubs aanwezig, genoeg overdekte ruimte voor de boardbags en veel riante zitplekken. Er waren al veel boarders vroeg gekomen om de kabel even te proberen en de spieren even warm te maken.

Na de ridersbriefing van 15.30 werd er van start gegaan met de kwalificatie van vrijwel alle categorieen. De slagroom op de taart, de categorie open men, werd bewaard tot zondag. Opvallend bij alle categorieen was het hoge niveau van de riders. Er valt duidelijk te merken dat de sport hard groeit en veel mensen er intensief mee bezig zijn. Opvallende runs waren er onder meer bij de wakeskaters waar een jonge skater die eigenlijk in de juniors categorie hoort even alle oudere riders een poepie liet ruiken. Bij de junior ladies gooide Joelle Feenstra hoge ogen met een blind judge en s-bend. Nieuwe categorie dit jaar was de ladies wakeskate waar onder andere Denise de Haan en Maxine Sapulette lieten zien dat ze niet alleen goed zijn met een wakeboard. Het publiek genoot zichtbaar van het mooie weer en de tricks van de riders.

Vlak voor de inval van het donker werd de dag afgesloten met de laatste kwalificaties. Ondertussen werd er al lekker ge-bbq’ed en werden de eerste biertjes en roseetjes soldaat gemaakt. De bbq liep vlekkeloos over in een leuke party door de dj’s van Monster Energy. Omdat het lekker weer was stonden veel mensen buiten te genieten wat de pret natuurlijk niet mocht drukken. Na een geslaagde avond konden de riders en aanhang naar huis of richting het tentenkamp, waar soms het feestje nog even voortgezet werd. Maar niet al te lang want de volgende dag moesten er tenslotte nog finales en lcq’s geboard worden!

Nk Wakeboarden

Dag 2

De zondag begon vroeg voor de organisatie, jury, personeel en (jonge) riders. Vanaf 08:00 werd er gestart met de last change qualifications, waarmee riders die in de kwalificaties Martijn Hoogeveenafvielen toch nog een plekje in de finale konden behalen. De dag begon met regen maar gedurende de dag werd het steeds zonniger, gezelliger en drukker in Nieuwegein. Ook de categorie open men moest er vroeg bij wezen, zij hadden nog geen kwalificatieronde gehad. Er werden hier al dikke tricks gegooid, maar uiteraard werd de trukendoos nog niet volledig opengetrokken door iedereen, dit werd bewaard voor de finale later die dag.

Ook deze dag werd weer duidelijk dat het nivo erg hoog aan het worden is in Nederland. Raleys, s-bends en mobes kwamen duidelijk niet alleen voor bij de oudere wakeboarders maar ook de jonkies beginnen deze tricks al te omarmen. Ook de wakeskaters wisten hoge ogen te gooien met shuv-it’s, ole’s, en capriolen op de kicker, slider en funbox. Na een dag vol spanning en competitie in diverse categorieen was het tijd voor de categorie waar menigeen op zat te wachten, de finale open men.

De finale werd bevolkt door onder meer Mike Ketellapper, Dennie Sturm, Martijn Hoogeveen en Dirk Gideonse. Het was duidelijk dat alles uit de kast moest worden gehaald voor die felbegeerde eerste plek. Dit resulteerde in enkele valpartijen hier en daar omdat er toch risico genomen moest worden.  Hoogtepunten waren onder meer de double s-bend to blind poging van Martijn Hoogeveen, de transfer backside 450 van Sjors van de Kerkhof, en diverse 90210’s. Na de eerste run werd duidelijk dat vooral Sjors en Mike zouden strijden om de titel, maar uiteindelijk wist Mike deze titel te veroveren met een cleane run met dikke tricks. De 9 over de kicker van Sjors mocht hierbij niet baten en hij werd goede tweede. Kijk voor meer info over de runs op de Wakeboardblog-twitter.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagd evenement met veel riders en veel bezoekers. De sponsoren worden hartelijk bedankt voor het mede mogelijk maken van het evenement en ook de medewerkers van Down Under voor het hosten van dit evenement.

Binnenkort zal op deze site de volledige uitslag te zien zijn van alle categorieen, ook zullen we diverse fotoseries en waar mogelijk filmpjes plaatsen. Hou wakeboardblog.nl dus in de gaten!

Geef een antwoord