De TOK komt er aan!

geplaatst in: Algemeen, Evenementen | 0

Zoals we al eerder aankondigden op deze site wordt 18 september .a.s de TOK (Tsvg Open Kampioenschap) gehouden. Een uniek watersport evenement, waarbij waterskiën en wakeboarden in één evenement samen gaan. Ondanks dat beide sporten aan een kabelskibaan kunnen worden uitgevoerd, zijn de wedstrijden van deze sporten tot nu altijd gescheiden. Waterskivereniging TSVG uit Harkstede, vlakbij Groningen, vindt het juist belangrijk om beide sporten aan te bieden aan hun leden en dit willen ze ook terug laten komen in het evenement. Lees hier een reactie van de secretaris van TSVG Rick van der Velde over de TOK.

 

Het evenement is uniek omdat het zich niet richt op de topsporters. Secretaris Rick van der Velde hierover: “Voor topsporters worden op het gebied van wakeboard ieder jaar al zo’n 3 wedstrijden gehouden. Dit is natuurlijk mooi, maar niet iedereen kan of wil een topsporter zijn, terwijl ze wel  te porren zijn voor een wedstrijd. Dit kan dus bij ons!”

 

Er zijn dan ook geen geldprijzen te winnen, maar er zal wel hard gestreden worden om de eer. “De kabelskiërs en –wakeboarders van Tsvg zullen hun uiterste doen om de eerste prijzen op de thuisbaan te laten neerkomen, maar persoonlijk zou ik het ook geweldig vinden als er mensen beter dan ons blijken te zijn. Dit zal dan onze leden aansporen om volgend jaar nog harder te trainen!” zegt Rick lachend.

 

De volgende disciplines zullen aan bod komen: wakeboarden, slalomskiën, figuurskiën en het schansspringen, waarbij de skiërs met extra grote ski’s over een grote schans zullen springen. Het baanrecord staat op een afstand van maar liefst 60,10 meter!

 

Alle informatie over het evenement is te vinden op de site, www.tsvg.nl

 

 

Over TSVG
TSVG (TeleSki Vereniging Groningen) is opgericht op 28 januari 1986 en is één van de oudste kabelski- en wakeboardvereniging in Nederland. De vereniging heeft op dit moment ca. 70 leden van jong tot oud, van beginners tot leden die op nationale en internationale podiumplaatsen behalen. Ook is de vereniging de bedenker van www.trickipedia.nl, een kennissite met allerlei informatie over de sport.

 

De thuisbasis is al 25 jaar de kabelskibaan op het Grunopark te Harkstede, de kabelskibaan die door Nederlandse en Duitse waterskikampioenen wordt gekenmerkt als de “beste kabelskibaan in Nederland”!

Geef een reactie