Zaterdag laatste stop Noorder Wakeboard Challenge

geplaatst in: Algemeen, Evenementen | 0

nwcAanstaande zaterdag 29 zal de laatste stop van de Noorder Wakeboard Challenge plaatsvinden op de kabelbaan in Erm en zullen de beste wakeboarders uit Noord-Nederland proberen die felbegeerde eerste plaats te behalen. De eerste twee tourstops bij Grunopark en Blue Bay waren een groot succes en ook aanstaande zaterdag wordt een erg leuke dag verwacht. Lees hier het persbericht van de laatste tourstop.

 

Beste wakeboarders op Noorder Wakeboard Challenge

Op 29 juni zullen wakeboarders uit Noord Nederland naar Erm gaan voor de finale in de Noorder Wakeboard Challenge om hun beste tricks te laten zien.

 

De Noorder Wakeboard Challenge is de wakeboard-competitie, die op drie locaties in Noord-Nederland wordt gehouden: op 1 juni is het spits afgebeten op het Grunopark in Harkstede, vlakbij Groningen. Op 15 juni was de tweede wedstrijd in Veendam en op 29 juni is de finale in het Drentse Erm, vlakbij Emmen. Op deze locaties liggen speciaal hiervoor ingerichte kabelbanen, die het de wakeboarders mogelijk maken om zoveel mogelijk verschillende ‘tricks’ te laten zien.

 

Wakeboarders van ieder niveau en leeftijd kunnen aan de competitie meedoen, want dankzij verschillende categorieën maakt iedereen zoveel mogelijk kans op een podiumplaats. Dit zorgt voor veel variatie en spannende acties.

 

De competitie is een uniek samenwerkingsverband van exploitanten en een wakeboardvereniging. De exploitanten Blue Bay Veendam, Ermerstrand W2O en Break Out Grunopark werken samen met waterski- en wakeboardvereniging TSVG uit Harkstede. Alle informatie over de competitie is te vinden op www.noorderwakeboardchallenge.nl.

 

Over wakeboarden

Wakeboarden is een relatief nieuwe, extreme sport waarbij gebruik wordt gemaakt van een wakeboard om over het water te gaan. Een wakeboard is zoiets als een snowboard, maar dan speciaal gemaakt voor het water.

 

Het doel in een wedstrijd is om zoveel mogelijk tricks te laten zien. Dit kan door middel van obstakels, maar ook door het maken van hoge sprongen. Het is de bedoeling dat een wakeboarder zoveel mogelijk verschillende tricks laat zien. Hierdoor is het niet alleen leuk om zelf te doen, maar ook zeker leuk om naar te kijken.

 

De NWC vindt plaats op kabelbanen, waarbij de wakeboarders zich vasthouden aan een kabel die voortgetrokken wordt door de kabelbaan, te vergelijken met een sleeplift. Door de voorwaartse snelheid blijf je niet alleen drijven, maar kun je ook over obstakels gaan, of sprongen maken. Hierbij zijn veel variaties mogelijk, waardoor acties met veel spectakel voor riders en publiek mogelijk worden.

 

De kabelbanen zijn elektrisch voortgedreven; een milieuvriendelijke methode. Er zijn geen vervuilende uitlaatgassen, er is weinig geluid en geen sprake watervervuiling. Het wakeboarden zorgt zelfs voor extra zuurstof in het water, door de manier waardoor het door de ‘riders’ in beweging wordt gebracht.

Geef een reactie