Review: Waxthat Wakeboard Wax

geplaatst in: Algemeen | 0

Uit de koker van Daan Rigter komt Waxthat wakeboard wax, de eerste wax speciaal voor wakeboards. Waxen is een bekend verschijnsel bij snowboarden, maar tot op heden was het nog niet gebruikelijk om een wakeboard te waxen. Waxthat wil daar verandering in aanbrengen en van elk wakeboard een supergladde plank maken die heerlijk over de obstacles glijdt. Afgelopen zaterdag waren we in de gelegenheid om het product te testen. Werkt het echt? Lees het hier.

 

De Wax
De wax is ontwikkeld door pro-wakeboarder en Wet ’n Wild local Daan Rigter. Daan heeft al vele jaren ervaring met snowboarden en kwam zo op het idee om ook wax voor wakeboards te gaan maken om zo een optimale performance in wakeparks te kunnen garanderen. In Scheveningen wordt de wax handmatig gegoten en verpakt in kleine hoeveelheden om de continuiteit van het product te garanderen. Slecht voor het milieu is het niet want de wax is gemaakt van 100% afbreekbare en onschadelijke materialen. Je hoeft ook niet bang te zijn voor schade aan je wakeboard of obstacles. Een blok Waxthat weegt 85 gram en gaat ongeveer 15 waxbeurten mee. Als je board gewaxt is kun je er ongeveer 2 a 3 uur mee wakeboarden voor hij toe is aan een nieuwe beurt.

 

waxthat hand made

 

Aanbrengen
Het aanbrengen is een fluitje van een cent. Heb je bij snowboarden in de meeste gevallen nog een strijkbout nodig en een schrapertje, bij Waxthat ben je binnen enkele minuten ready to go. Je wrijft met het blok over je wakeboard totdat je de gehele oppervlakte hebt gehad (ook tip, tail en channels). Hierna wrijf je met het meegeleverde plaatje kurk over het board om de wax iets warm te maken en daardoor beter te verspreiden en te laten hechten en daarna ben je al ready to go. Let wel op dat de base van je board droog is bij het aanbrengen, hoe droger hoe beter.

 

waxthat aanbrengen

 

Werkt het?
Wij hebben de wax getest bij Waterski Zeumeren. Daar liggen enkele Exo obstacles die van zichzelf al redelijk glad zijn, maar ook twee HDPE buizen die normaal gesproken iets stroever aanvoelen, en soms ook wat zwarte vegen achterlaten op je board. Met de wax op het wakeboard merkten wij een heel duidelijk verschil. Niet alleen de HDPE buizen voelden ineens superglad aan, maar ook de Exo obstacles gleden extra fijn. Als de zon op obstacles staat kunnen stukken ook snel opdrogen, ook daar biedt Waxthat een oplossing voor. Een bijkomend voordeel is dat we na gebruik van de wax bijna geen zwarte vegen meer zagen. Kortom: onze conclusie is dat de wax echt wat toevoegt.

 

Interesse? Bezoek een van de Liquid Force test & ride tour 2015, of bestel een blokje in onze shop!

 

Voor meer informatie, check de site van Waxthat!