Liquid Force 2017 – Wat is er nieuw?

geplaatst in: Algemeen, Producten, Video's | 0

Begin september werd op de Surf Expo in Orlando de 2017 collectie van Liquid Force gepresenteerd. Uiteraard zijn succesnummers als de Tao, Raph en Harley modellen weer van de partij, maar er zijn ook een aantal nieuwe modellen toegevoegd aan de line up. De volledige collectie 2017 Liquid Force Boards en Boots is inmiddels te bewonderen in onze shop. De leus Relentless Innovation wordt zeker waar gemaakt dit jaar met o.a. het nieuwe Flextrack bevestigingssysteem en de 4D Bindingen. Lees er hier meer over.

Flextrack

Met flextrack stapt Liquid Force af van de traditionele schroefgaten (inserts) en gebruikt een systeem dat lijkt op dat van Slingshot waarbij je dankzij een rail zelf de afstand kan bepalen en niet afhankelijk bent van vooraf gedefinieerde inserts. Belangrijkste verschil met Slingshot is echter dat het flextrack systeem is gemaakt van flexibel materiaal en daardoor meebuigt met je board. Hierdoor voel je je veel directer verbonden met je board en krijg je in combinatie met de 4d bindingen een betere respons op je bewegingen. Flextrack is compatibel met andere bindingen.
Liquid Force flextrack technology

4d Bindings

Het nieuwe 4D systeem is te vinden op vier high end bindingen van Liquid Force en werkt samen met het flextrack systeem. Het belangrijkste verschil met traditionele bindingen is dat de baseplate vrijwel verdwenen is en de boot in de breedte dus een stuk smaller is in zijn totaliteit. Hierdoor ervaar je meer bewegingsvrijheid en flex en maximale respons van je bindingen. De bevestiging is in een hoek van 45 graden gemonteerd, de schroeven zitten dus feitelijk onder je voeten. 4d Bindingen kunnen alleen op Flextrack boards van Liquid Force gemonteerd worden.
Liquid Force 4d Binding technology

Nieuwe wakeboardmodellen

Liquid Force heeft een aantal nieuwe modellen toegevoegd aan het uitgebreide assortiment om boarders nog specifieker van dienst te kunnen zijn.

  • Eclipse: een ‘longboard’ voor de kabel. Dankzij de extra lengte maak je zachtere landingen en is het board extra vergevingsgezind
  • Butter Stick: Een flexboard voor het park met unieke flex in de tips waardoor nose presses en butter slides makkelijker gaan dan ooit tevoren
  • Arris: Een specifiek kabelboard voor de dames, gebaseerd op het populaire Tao model.