Wakeboard kopen? 10 tips bij de aanschaf van een wakeboard

geplaatst in: Algemeen, Producten, WakeboardOnline | 0

Wakeboard kopen maar je weet niet waar je moet beginnen? Bij het kopen van een wakeboard komt een hoop kijken. Welk wakeboardmerk is het beste? Welk model moet ik hebben? Er is zoveel aanbod dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig kun je met deze tips die wij voor je op een rijtje hebben gezet zelf een uitstekende keuze maken uit het brede aanbod wakeboards en wakeboardsets. Uiteraard staan wij ook voor je klaar om je advies te geven bij je aankoop mocht je er zelf nog niet helemaal uitkomen.

Wakeboard kopen tip 1: Bepaal je budget. Misschien wel het belangrijkste is het bepalen van je budget. Als je weet wat je maximaal uit wil geven heb je een goede start bij het maken van de keuze. Te dure boards zullen dan automatisch afvallen en misschien vind je binnen je budget geen volledig nieuwe set en kun je naar tweedehands kijken.

Wakeboard kopen tip 2: Kies de juiste lengte. Het bepalen van de juiste maat wakeboard gaat op basis van je gewicht, dat heeft met de draagkracht van het board te maken. Voor een indicatie bekijk onze maattabel.

Wakeboard kopen tip 3: Bepaal het juiste type. Grofweg bestaan er drie types wakeboards: voor gebruik achter boot, kabelbaan of beide. Wakeboard je dus alleen achter de kabelbaan dan vallen de boards voor achter de boot al af. Je kunt uiteraard dan nog wel steeds een board kiezen die ook achter de boot gebruikt kan worden.

Wakeboard kopen tip 4: Kies de juiste rocker. De rocker is de vorm van de onderkant van het board, deze kan veel uitmaken bij de vaarbeleving van je wakeboard. Er zijn twee hoofdtypes rocker: continuous en three stage, en daarop bestaan weer een aantal varianten zoals five stage en abrupt continuous.  Hier kunnen we een volledig losse blog over volschrijven en misschien doen we dat nog wel eens, maar het verschil in grote lijnen is dat je met een continuous rocker een redelijk voorspelbare ride hebt, en met een three stage je wat extra agressie hebt zitten in bewegingen van tip en tail (zoals afzetten van de wake).

Wakeboard kopen tip 5: Vraag advies. Er staat altijd wel iemand voor je klaar bij een kabelbaan, wakeboardschool of shop die je van advies kan voorzien. Mail ons bijvoorbeeld als je meer wil weten!

Wakeboard kopen tip 6: Verkoop je oude wakeboard. Je oude boardje heb je waarschijnlijk niet meer nodig. Verkoop deze en verhoog daarmee je budget, op Marktplaats kun je deze vaak voor een prima prijs kwijt.

Wakeboard kopen tip 7: Bezoek een testdag. Diverse merken houden gedurende het jaar een testdag voor wakeboards en boots bij verschillende wakeboardlocaties in Nederland. Een ideale gelegenheid om te proberen voordat je koopt. Houdt onze Facebookpagina in de gaten voor de data.

Wakeboard kopen tip 8: Neem goede boots. Zorg dat je goede boots hebt staan op je wakeboard. Als je een gloednieuw wakeboard hebt maar de boots die er op staan zijn niet goed, dan heb je alsnog niks aan je nieuwe board. Lees hier meer over het kiezen van wakeboardboots.

Wakeboard kopen tip 9: Let op waar je koopt. Niet elke online of offline shop heeft dezelfde voorwaarden als het gaat om het kopen van spullen. Let op de voorwaarden met betrekking tot omruilen, garantie en natuurlijk de service. Check hier onze beoordelingen.

Wakeboard kopen tip 10: Goedkoop is duurkoop. Koop geen wakeboard alleen vanwege de lage prijs, dit resulteert vaak in een teleurstelling. Als je een beperkt budget hebt kun je altijd even kijken naar tweedehands materiaal of even doorsparen tot je wel een goed board kan kopen.